Mit yndlingstræ

Der findes så mange forskellige træer derude i baghaverne, i skovene samt plantagerne. Eksempelvis findes der mere end halvtreds forskellige afarter af slægten birk. Af disse forskellige typer kan der blandt andet nævnes rød birk, dværg birk samt himalaya birken. Birken er blandt andet kendetegnet ved at vokse forholdsvis hurtigt, hvilket er et plus for de utålmodige.

Et af mine favorit træer er dog grantræet. Nogen tænker måske at det er rigeligt med jul over sådan et træ, men der er mange muligheder i det. Lidt stikkende aromatiske nåle. Det vigtigste er dog grankoglen som danner bund for mange timers underholdning. De fleste børn har vel kastet med grankogler til evig morskab. Bare kaste og kaste, mulighederne er mange. Hvem kan kaste længst? Hvem kan ramme et mål? Hvem rammer mest præcist og hårdest? Kun fantasien sætter grænser, og alle ved, at børns fantasi er grænseløs. Når den leg er overstået, og vinteren kommer så er det derimod tid til en helt anden disciplin. Grenene klippes af, og omdannes til den flotteste kalenderlys og juledekoration, som spreder glæder i hjemmet igennem hele december. Endeligt har HC Andersen skrevet eventyret om grantræet, som man med stor entusiasme kan fortælle samtidig med at man beretter om sit helt eget træ.

Dérfor er grantræet mit yndlingstræ.

1408394_79154500

Comments are closed.